Proiect - „Valorificarea resurselor digitale în procesarea informației”

La Colegiul Național „Vasile Lucaciu" se derulează de câteva zile primele activități din cadrul proiectului „Valorificarea resurselor digitale în procesarea informației". Acesta reprezintă doar unul din cele trei proiecte ale CNVL cofinațate de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Baia Mare.

Inițiatorii proiectului vizează introducerea tabletelor touchscreen în învățământul băimărean prin folosirea lor la activitățile școlare și extrașcolare. Pentru început, ele vor fi utilizate la diferite clase în procesul de predare/învățare. În etapele următoare se vor realiza o serie de activități extrașcolare: un număr special al revistei „Interferențe", diverse publicații digitale, scurt-metraje, care vor fi concepute exclusiv prin intermediul tabletelor.

În activități vor fi implicați mai mulți elevi ai colegiului, precum și voluntari ai ONG-urilor partenere: Asociația „Voluntari pentru Viitor", Centrul pentru Dezvoltare Durabilă GreenTin și YMCA Baia Mare.

„Deoarece la CNVL sunt numeroși elevi pasionați de tehnologia modernă, sunt convins că implicarea va fi pe măsura oportunității pe care le-o oferim. Dacă deja s-au obișnuit cu smartphone-urile (punând la încercare competențele digitale ale unor profesori...), acum e rândul celor de la catedră să-și arate priceperea prin cursurile interactive pe care le vom pregăti împreună." (Lucrețiu Pop, reprezentant ONG)

Lucaciștii care doresc să se alăture echipei de organizare a proiectului vor trimite un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., email care va conține un CV în format Europass și o scrisoare de intenție cuprinzând motivația lor de a se implica în acest demers.

Afiș 1600