MARATONUL RESUSCITĂRII JUNIOR

 
Un proiect-pilot de anvergură națională, inițiat de Fundația pentru Smurd, se derulează în Sala de sport a colegiului nostru, în perioada 27 februarie-1 martie a.c., în cadrul Săptămânii protecției civile (25 februarie-4 martie 2023), campanie amplasată sub mobilizantul îndemn: „Si tu poți salva o viață‟!
Circa 1100 de lucaciști (dintre care 1000 sunt elevi, iar alți 100 cadre didactice, personal didactic și nedidactic) sunt mobilizați pentru a lua parte la activitățile de instruire în acordarea corectă a primului ajutor de bază, atât printr-o componentă teoretică, cât și printr-una practică.
Educarea populației în acordarea primului ajutor în caz de urgență este una dintre axele prioritare ale Fundația pentru Smurd, cunoscute fiind carențele acestei componente atât în rândul tinerilor, cât și în cel al adulților. Provocările epocii moderne conduc înspre necesitatea augmentării interesului pentru cultura sanitară, ceea ce antrenează, implicit, ameliorarea stării de sănătate individului, prin cultivarea unui stil de viață sanogen, având ca ideal sănătatea bio-psihico-socială.
Iată de ce MARATONUL RESUSCITĂRII JUNIOR, derulat în incinta colegiului nostru în săptămâna „Școala Altfel‟, se dovedește o oportunitate majoră pentru tineri – și nu numai! – în asimilarea tehnicilor de prim ajutor, necesare în atâtea situații de viață.
Alături de Fundația pentru Smurd, Hotel Seneca, Grupama, adresăm calde mulțumiri pentru sprijinul acordat d-lui Vasile Ulite, formator voluntar la Fundația pentru Smurd Baia Mare, doamnei Ionela Libotean, președinta Asociației de părinți „Colegiul Naţional Vasile Lucaciu‟, alături de noi de fiecare dată și Complexul La Nuci!