• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg
  • 05.jpg
  • 06.jpg
  • 07.jpg
  • 08.jpg
  • poza5.jpg

Uncategorised

Atestat Limba engleză

Metodologie - Atestat Limba Engleză

Graficul de elaborare a atestatelor profesionale la limba engleza

  1. stabilirea temei/titlului si elaborarea unei bibliografii de specialitate - 20 septembrie-5 decembrie 2017
  2. predarea tabelelor finale cu titlurile lucrarilor - 5 decembrie 2017
  3. elaborarea structurii lucrarii - 5 decembrie 2017-30 ianuarie 2018
  4. elaborarea unei variante a lucrarii - 1 februarie 2018- 15 martie 2018
  5. elaborarea variantei finale a atestatului - 15 martie 2018 – 15 aprilie 2018
  6. predarea lucrarilor de atestat - 20 aprilie 2018
  7. sustinerea lucrarilor de atestat - 15-20 mai 2018

Atestat Informatică

Metodologie - Atestat Informatică

Subiecte Atestat Informatică - 2017

Atestatul este un act prin care se confirmă pregătirea de specialitate/profesională dobândită de absolvenții de liceu, cursuri de zi. El se eliberează absolvenților claselor de matematică-informatică și matematică-informatică, intensiv informatică, absolvenți care au promovat proba de specialitate prevăzută de metodologie.

Conținutul probei de specialitate pentru obținerea atestatului

(1) Atestatul se obține după susținerea și promovarea de către candidați a unei probe de specialitate.

(2) Competențele certificate în urma promovării examenului de atestare profesională sunt:

(a) Pentru absolvenții claselor de matematică informatică, intensiv informatică:

I. Realizarea design-ului și structurii produselor soft necesare implementării de: sisteme software, aplicații software, baze de date, pagini WEB. (software orientat client)

II. Particularizarea, configurarea și modificarea aplicațiilor software, în scopul adaptării sistemelor informaționale ale clientului.

(b) Pentru absolvenții claselor de matematică informatică:

I. Realizarea managementului site-urilor WEB, sistemelor de operare a calculatoarelor

II. Furnizarea facilităților de procesare a datelor, inclusiv a serviciilor suport

 

Proba de specialitate constă în:

(a) probă practică: realizarea practică pe calculator a cerințelor din biletul extras în ziua probei. Biletul va cuprinde trei subiecte:

(i) un subiect privind Sistemele de Gestiune a Bazelor de Date

(ii) un subiect de Programare

(iii) un subiect vizând Sisteme de Operare sau abilități de tehnoredactare, calcul tabelar sau prezentări PowerPoint.

(b) proiect: prezentarea și motivarea teoretică a unui proiect (produs soft) realizat în timpul orelor de laborator, al ultimului an de studiu; produsele pot fi realizate și în echipă (2 - 3 elevi) în funcție de complexitatea proiectului.

Motivate

MOTIVATE - Mobile technologyes in vocational teaching and education

Materiale e-learning

Activitatea proiectului Motivate este concentrată în jurul platformei Moodle, aceasta fiind selectată de comun acord pentru a fi utilizată pentru uploadarea şi utilizarea materialelor. Toate persoanele implicate în proiect au username şi parolă pentru a putea permanent să acceseze materialele postate. Siteul este împărţit în 2 categorii: tutoriale despre softurile necesare realizării materialelor e-learning( Camtasia, Google Earth, Audacity, Powerpoint, etc) şi resursele educaţionale.

„Motivate S.t.o.r.e."( Students & Teachers Objects Revised and Explained) a fost gândită ca o librărie, aceasta conţinând materiale e-learning postate de toţi partenerii, tutoriale pentru profesori şi elevi precum şi materiale realizate în timpul mobilităţilor, un folder multimedia şi unul dedicat diseminării.

1.1 RDP proiectul contribuie la dezvoltarea şi consolidarea dimensiunii europene în şcoală prin diseminarea informaţiilor legate de cooperarea transnaţională, prin colaborarea cu celelalte patru ţări europene implicate în parteneriat, prin abordarea europeană a procesului de predare-învăţare-educare, aceste aspecte fiind prezentate în produsul nostru.

1.2 Activitatea proiectului permite dezvoltarea competentelor-cheie, precum aptitudinile şi compentenţele lingvistice, atât în limba maternă cât şi în limbi străine(engleza), având în vedere numărul mare de membrii din ţări diferite, aptitudini şi competenţe ştiinţifice şi tehnologice, astfel că elevii au la dispoziţie materiale din numeroase domenii, precum informatica, biologia, tic, etc., şi nu în ultimul rând aptitudini şi competenţe de învăţare( learning to learn), adică am fost pregătiţi să folosim anumite softuri, iar apoi am avut ocazia să consultăm tutoriale pentru a ne consolida informaţiile şi a afla mai multe modalităţi pentru a crea materiale.

1.3 Produsul proiectului răspunde nevoilor publicului ţintă, adică atât elevilor din clasele vocaţionale de bilingv engleza, prin faptul că dezvolta aptitudini şi competenţe lingvistice, cât şi celor din clase vocaţionale de intensiv informatică, prin faptul că dezvoltă compentenţe şi aptitudini tehnologice şi ştiinţifice.

1.4 Considerăm că, pentru persoanele care au cerinţe educaţionale specifice, această librărie este binevenită întrucât poate fi consultată de fiecare în ritmul personal. În acelaşi timp pot fi uplodate materiale dedicate lor.

1.5 De asemenea, proiectul susţine egalitatea, astfel că în cadrul mobilităţilor toţi participanţii au fost trataţi în mod corect, în acelaşi fel, indiferent de vârstă,sex, provenienţă,etc.

1.6 Produsul este utilizat în activităţile curiculare ale şcolii, materialele fiind accesate şi utilizate atât de către catre elevi cât şi de către profesori.

2.1 Produsul are accesibilitate internă şi externă, adică platforma moodle poate fi accesată din orice loc care are o conexiunde de internet, nu numai din perimetrul şcolii precum alte platforme care au nevoie de o reţea de calculatoare pentru a fi accesate

2.2 De asemenea, este atractiv şi usor de utilizat, astfel că doar prin câteva clickuri utilizatorul poate ajunge uşor la informaţia sau materialele dorite, fără a întâmpina dificultăţi.

2.3 Iniţial, produsul a fost conceput pentru clasele vocaţionale, dar poate fi uşor adaptat astfel încât materialele să poată fi folosite şi la alte clase.

3. Produsul poate fi utilizat atât de elevi cât şi de profesori prin intermediul usernameului şi parolei caracteristice fiecăruia, dar şi de către părinţi sau alte persoane din comunitatea locală prin intermediul opţiunii GUEST, aceştia putând să vizualizeze materialele selectate, în special cele legate de diseminare. De asemenea, nivelul de competenţe pe care îl vizează este adecvat grupului ţintă, astfel că elevii din clasele vocaţionale sunt obişnuiţi să utilizeze majoritatea dintre softuri şi au un nivel B2 în folosirea limbii engleze.

4.1 Competenţele dobândite sunt folosite de elevi şi la alte discipline, diferite de engleză sau IT, precum fizica sau biologia, având în vedere prezentările realizate prin intermediul softurilor au la baza materiale care provin din multe alte domenii. Astfel, sunt dezvoltate aptitudini ale elevilor precum creativitatea, spiritul practic şi analitic, munca eficientă, lucrul în echipă, etc

4.3. Platforma Moodle este construită astfel încât să evidenţieze atât numele elevilor care au participat la crearea anumitor materiale, precum şi profesorii coordonatori sau partenerii care au contribuit.

4.4 Astfel, s-a încheiat deja un protocol de parteneriat cu Moodle-Romania.

Panorama

{panoramaviewerfx width=500 height=250}{/panoramaviewerfx}

Publicaţii

Publicaţii

Evenimente

Evenimente

Contact

Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu"

Baia Mare, str. Culturii nr. 2, cod poştal 430282

Tel. 0262211943, mobil 0730123630

E-mail ...

Colegiul Național ”Vasile Lucaciu”

Viziunea

Starea ideală pe care o dorim pentru Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare este aceea de excelenţă, adică un centru educaţional performant şi nucleu cultural emergent, care formează cetăţeni europeni de rangul I.

Misiunea

  • Să promoveze valorile europene: democraţia, libertatea, egalitatea şanselor, toleranţa.
  • Să formeze tineri civilizaţi, echilibraţi, morali, performanţi/competitivi, flexibili/deschişi spre nou.
  • Să asigure elevilor săi competenţe şi cunoştinţe de cea mai bună calitate, pentru a putea urma ruta şcolar-profesională optimă: absolvenţii de gimnaziu – liceul care li se potriveşte cel mai bine şi pe care şi-l doresc; absolvenţii de liceu – facultatea care li se potriveşte cel mai bine şi pe care şi-o doresc, pe locuri bugetate.